Page 1 of 1

Nakon što je korisnik vidio slike nepoznatog čovjeka, Google onemogućio Xiaomi-ovu integraciju Nest-a

Posted: 03 Jan 2020, 16:34
by hepek
Google onemogućava Nest pristup Xiaomi Video kamerama

XiaomiWlanCam4.jpg

Šokantan trenutak: Kad vlasnik pametnog "ekrana" želio pogledati sliku vlastite nadzorne kamere, umjesto toga vidi uživo sliku nepoznate lokacije. Google je odgovorio i inicijalno onemogućio pristup Xiaomi kamerama.

U suradnji s Google Assistantom i nadzornom kamerom Xiaomi došlo je do neugodne pogreške. Vlasnik pametnog displeja želio je upotrijebiti Google Assistant za live prikaz Cloud-kamere instalirane u svoja četiri zida - ali prikazana slika potječe s potpuno druge WLAN kamere. Trenutno je nejasno kako se moglo dogoditi da su slike drugih proizvođača pregledane na neovlaštenom računu Google Assistant-a.

"Svjesni smo problema i u kontaktu smo s Xiaomi-om da bismo radili na rješenju", rekao je, između ostalih, glasnogovornik Googlea za Android Police i The Verge. "U međuvremenu onemogućujemo integraciju Xiaomi na naše uređaje."

Korisnik iz Holandije incident je prijavio na Redditu i potvrdio kompaniji The Verge. Kad je korisnik Dio-V htio pristupiti slici s vlastite kamere, ugledao je verandu, čovjeka koji spava u stolici i uspavanu bebu u krevetiću. Ne zna odakle su te slike nastale. Google je već kontaktirao Dio-V, za Xiaomi nikada nije čuo. Verge je pitao Xiaomi, ali nije dobio odgovor. Sada je odgovor Xiaomija, koji se može naći na kraju poruke.

Dio-V je rekao da je nedavno kupio novu Xiaomi WLAN kameru i da koristi Nest Hub, tj. Pametni displej s Google Assistantom. Trenutno je nepoznato je li pogrešku napravio Google ili Xiaomi.

Cloud-kamere obećavaju veću sigurnost, ali ne mogu to dostaviti u slučaju napada, kao što je pokazao test Golem.de u oktobru 2019. godine. Uspjeli su isključiti nekoliko WLAN kamera različitih proizvođača bez puno napora, a da nisu znali lozinku WLAN mreže koja se koristi.